Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszersó

Fűszersó használatával a főzés még egyszerűbbé, az ételek íze pedig még pazarabbá tehető. A só az egyik legalapvetőbb fűszer, amelyet szinte minden fogás elkészítése során alkalmazunk. A fűszersó azonban több az egyszerű sónál, hiszen keveredik más fűszerekkel időt és energiát spórolva ezzel. Nézzük meg, milyen változatai állnak rendelkezésre és mikor melyiket érdemes alkalmazni!

Rendezés:

Fűszersók sült krumplihoz

 

A sült krumpli az egyik legnépszerűbb köret mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek körében. Egyszerű, mégis fejedelmi étel, aminek az elkészítése sem nagy ördöngősség. Ha szeretnénk most még ínycsiklandozóbbá tenni kedvenc krumplis ételünket és könnyebbé tenni a fűszerezését, érdemes kipróbálni a sült krumpli ízesítéséhez megálmodott fűszersókat.

 

Paprikás sült krumpli fűszersó

 

A paprikás sült krumpli fűszersó a magyaros ízeket hozza el számunkra. A paprika mellett összetevői között némi fokhagyma, gyömbér, petrezselyem és paradicsom is helyett kapott, így a pikáns, kissé csípős, ugyanakkor édeskés íz garantált.

 

Vöröshagymás sült krumpli fűszersó

 

A magyar ízek másik kihagyhatatlan fűszere a vöröshagyma, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a vöröshagyma és a pirospaprika felhasználásával készült pörkölt számos nemzeti ételünk alapja. A hazai konyha kedvelői garantáltan megnyalják majd a tíz ujjukat a Házi Arany vöröshagymás sült krumpli fűszersó használatával készült ételek elfogyasztását követően. Számos fajta krumpliételhez illik, így tepsis-, sült- vagy steakburgonyához, de a hagyományos rakott krumpli is hálás lesz, ha megszórjuk vele.

Fokhagymás sült krumpli fűszersó

 

Természetesen a fűszersók választékában a fokhagymás íz is helyet kapott, hiszen ételeinknek a vöröshagymához és a paprikához hasonlóan ugyancsak alapvető ízesítője. A fokhagymás sült krumpli fűszersó mintegy 80%-ban tartalmaz sót, ezen kívül fokhagyma granulátum, vöröshagyma apríték, petrezselyemlevél gríz és pici gyömbér alkotja.

 

A fokhagyma ismert és közkedvelt fűszer, amelynek nemcsak az íze, de a gyógyhatása is jelentős. A felhasználásával készült fűszersó az előbbiek szerint ugyancsak használható tepsis- vagy steakburgonyához, hasábburgonyához, kemencében sült krumplihoz. Ugyanakkor jól illik a különféle salátákhoz, zöldségekhez, hús- és halételekhez is.

 

Használjuk bátran grillezés során, a pácok elkészítésekor, adjuk a különféle szószokhoz, öntetekhez, vagy egyszerűen csak szórjuk meg vele a reggeli pirítóst vagy tegyük valamilyen vajba, kencébe. A fokhagymás sült krumpli fűszersó jellegzetes ízének hála igen sokoldalúan felhasználható, remekül passzol minden sós ételhez.

 

A fűszersó használata

 

A fűszersó alkalmazása (ízesítéstől függetlenül) azonos módon történik. Hasáb- vagy steakburgonyához a sütést követően adjuk hozzá, amíg a krumpli meleg. Egyéb elkészítési módok esetén nyersen, sütés előtt hintsük meg a gerezdeket a fűszersóval. Bátran használjuk salátaöntetekhez, szószokhoz, kenyérre, fűszervajhoz.

 

A fűszersó remek társsá válhat a mindennapi főzésben. A jól harmonizáló, egymással összeillő fűszereknek köszönhetően szinte minden étkezés során, számos fogás elkészítésekor bevethető, a különböző módon elkészült krumplikat pedig mindegyik ízesítésű sült krumpli fűszersó mennyeivé varázsolja. Az ízesítés pikk-pakk megoldható, alkalmazása a kezdő szakácsok számára sem okozhat problémát. Mivel minden fűszersó nagy százalékban tartalmaz sót, használatakor további só alkalmazására nincs szükség!

Az oldal tetejére