Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ételízesítők

Az ételízesítők körébe sorolható minden olyan fűszerkeverék, amely a főzött ételnek pompás ízt, kellemes illatot és megjelenést kölcsönöz, kiemeli a különböző fogások ízét és egyedivé teszi azokat.
Rendezés:

Tartalmazza a hagyományos konyhában legtöbbször használt zöldséget szárított formában, valamint a leggyakoribb fűszereket is. Teszi mindezt konyhakészen, az ízesítéshez tökéletes arányban. A legtöbb ember számára a “vegeta” vagy “delikát” néven ismert termék ma már számos márka kínálatában elérhető különböző típusban és kiszerelésben.

 

Az élet szempontjából ugyan nem nélkülözhetetlenek úgy, mint a táplálék és a víz, azonban az ételízesítők mindegyike páratlan színeivel, aromáival és a benne rejlő gazdag ízvilággal képes ellenállhatatlanná tenni a legegyszerűbb fogásokat is. Webáruházunkban minőségi termékek sokasága érhető el ezen termékcsoport vonatkozásában különböző kategóriákba rendezve.

 

Az ételízesítők szerepe a konyhában

 

Remek tulajdonságaiknak hála megfűszerezik nemcsak az ételeket, de az életet is. Univerzális, sokoldalúan használható fűszerkeverékek, amelyek jól illenek a legtöbb leveshez, körethez, tészta- és egytálételhez, főzelékhez. De akár öntetekhez, szószokhoz, kenyerekhez, péksüteményekhez is alkalmazhatjuk őket. A zacskóba zárt, instant ízkavalkád célja az ételek ízének, megjelenésének és összetételének javítása, ezáltal pedig az étkezések kellemesebbé tétele.

 

Az ételízesítők kiemelt szerepe a magyar konyhákban közel fél évszázados múltra tekint vissza. A “vegeta” elsőként a horvátoknál jelent meg, majd vált ismertté világszerte. Ma már szinte mindenhol kedvelik és alkalmazzák, változatainak száma pedig jelentősen bővült.

 

Webáruházunkban többféle formában is helyet kapott. A gasztro ételízesítő mellett, amelyet szárított zöldségek és finom fűszerek harmonikus elegye alkot, elérhető a húsokhoz egyszerűen és praktikusan alkalmazható gyorspác is. A Házi Arany márka jóvoltából kétféle reform ételízesítő is vásárlóink rendelkezésére áll, amely kiváló választás az egészség tudatosak számára, hiszen ezek a termékek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és ízfokozót. A legízletesebb zöldségek különböző arányú keverékének használatához pedig a virgin és a vito elnevezésű darabokat érdemes virtuálisan leemelni áruházunk polcairól.

 

Az ételízesítők használatának előnyei

 

Az ételízesítők olyan fűszerkeverékekek, amelyek megfelelő arányban tartalmazzák a főzés során leggyakrabban használt zöldségeket és alapvető fűszereket. Így a kihagyhatatlan só mellett található bennük vöröshagyma, burgonya, sárgarépa, paszternák, petrezselyem és némi cukor is. A pontos összetétel azonban természetesen minden termék esetében más és más.

 

Az ételízesítők legnagyobb előnye kétségtelenül a gyorsaságban és a rendkívül egyszerű alkalmazhatóságban rejlik, hiszen a legtöbbször csak a főzési idő letelte előtt közvetlenül szükséges meghinteni vele az ételt. Mivel minden elengedhetetlen fűszert és szárított zöldséget magában foglal, amelyek egymással kiválóan harmonizálnak, további ízesítőszerek vagy egyéb adalékok hozzáadása nem szükséges a finomságokhoz.

 

Bizonyos típusa önálló leves elkészítésére is alkalmas, de akár egy sokoldalúan felhasználható alaplé is készülhet az ételízesítők segítségével. Pácolás esetén kenjük be vele sütés előtt a hús felületét, ha pedig péksüteményhez adnánk, még a nyers tésztába keverjük bele. Akkor sincs gond, ha valamilyen oknál fogva elfeledkeztünk volna az alkalmazásáról vagy túl keveset használtunk volna belőlük. Ilyen esetben szórjuk bátran utólag a fogásokhoz, az ízük így is nagyszerű lesz. Ahogy a fűszerezés során általában, az ételízesítők használata alkalmával is fontos azonban a mértékletesség!

 

Az ételízesítők mindegyike jól illik a legtöbb hagyományos magyar fogáshoz, de lehetőséget nyújt új receptek, ezáltal pedig eddig ismeretlen ízek, gasztroélmények kipróbálására is. Alkalmazzuk bátran nap mint nap ezt a minden konyhában nélkülözhetetlen csodaszert, és főztjeink garantáltan nem lesznek többé unalmasak, ízetlenek és egyhangúak!

Az oldal tetejére